Polička

Město Polička je vstupní branou do jednoho z nejkrásnějších koutů Českomoravské vrchoviny – Žďárských vrchů. Královské věnné město Polička bylo založeno v roce 1265 králem Přemyslem Otakarem II.

Mezi poličská nej patří :

prstenec kamenných hradeb ze 14. století s 19 věžemi, který v délce 1220 m obepíná celé historické jádro města a patří mezi nejzachovalejší ve střední Evropě. Pro turisty je možná procházka po ochozu hradeb s výkladem průvodce.

Rodná světnička hudebního skladatele Bohuslava Martinů, která se nachází ve věži kostela sv. Jakuba ve výšce 36 metrů. Kromě prohlídky světničky je lákavý krásný rozhled na celé město a okolí. Centrum města s barokní radnicí, Mariánským morovým sloupem (vysoký 22m) a kašnami, to vše je zařazeno na seznam národních kulturních památek. V prostorách radnice je přístupná obrazová galerie a barokní kaple.

Centrum Bohuslava Martinů moderní expozice o životě a díle B. Martinů, interaktivní a originální pojetí, včetně školní třídy B. Martinů s dobovým nábytkem, ale moderními pomůckami pro výuku hudební výchovy, dějepisu... Kromě expozice o B. Martinů i expozice o historii Poličky a jedinečná výstava sbírky horáckého skla.

Město Polička vlastní nedaleký raně gotický hrad Svojanov, návštěvníky čeká prohlídka historických expozic, hradní věže a bohatý kulturní program po celé léto. Ubytovat se dá přímo na hradě, občerstvení nabízí hradní restaurace.

Polička kulturní – letní hudební multižánrový festival Polička 555 v srpnu, hudební festival Martinů Fest v květnu. Polička Jazz v dubnu, mezinárodní festival pantomimy Mime Fest v září.

Polička sportovní – plavecký bazén se saunou, zimní stadion, tenisové kurty, letní koupaliště, minigolf, sjezdovka, zimní běžecké trasy, výborné podmínky pro cykloturistiku, turistiku a rybaření.

Akce pořádané městem Polička:

http://www.policka.org/volny-cas

 

benzinová stanice krytý bazén lékárna minigolf, dráhový golf možnost lovu pěší turistika zimní stadion cyklostezka, cykloturistika informace lyžařský vlek muzeum restaurace tenis

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Firmy v obci a jejim okolí










Kontakty

Kraj: Pardubický kraj

Okres: Svitavy

Telefon: 461 723 888

Email: urad@policka.org

Web: www.policka.org

Web: http://www.policka.org/volny-cas

Web: www.mikroregion.policka.org