MO Plzeň 10

Přesný datum založení Lhoty znám není, první zmínky jsou datovány na počátek 13.století, jedná se tedy o lokalitu starobylou. Až do roku 1822, vyjma let 1420-1459, patřila Lhota do majetku chotětovského kláštera. Dnem 1.1.2003 se Lhota stala plzeňským městským obvodem č.10. Obvod se rozkládá na jižním okraji města Plzně uprostřed lesů a protéká jím řeka Radbuza. 

Obvod se díky své poloze rychle rozrůstá a mimo domů k bydlení se zde nachází i desítky rekreačních objektů. K 1.1.2021 měl obvod 1598 obyvatel. V obvodu působí ochotnický spolek Tadeáš-Guláš,  funguje zde tělovýchovná jednota Sokol, kde si můžete zahrát fotbal, ale také volejbal či se zapojit do kroužku roztleskávaček. Děti se mohou ale zapojit také do rybářského kroužku, technického kroužku, nebo si vyrobit různé výrobky v Základní umělecké škole Zámeček. Přímo v budově městského obvodu má pobočku také knihovna města Plzně.

fotbalové hřiště houbaření lesní porosty místní hromadná doprava pěší turistika autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika informace pension

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Fotogalerie

image-default

Kontakty

Kraj: Plzeňský kraj

Okres: Plzeň-město

Telefon: 378 036 890

Web: www.umo10.plzen.eu